A Set Of Extraordinary Exteriors


Visualizer: Walter De Marco

A gorgeous cliffside home, embraced by a curved glass shell.

Roughage and timber resolve into orderly rectilinear architecture. The visualized landscape is whimsical, but the home itself is equally breathtaking.
Visualizer: Tung Le Xuan

Roughage and timber resolve into methodical rectilinear construction modeling. The pictured scene is eccentric, however the home itself is just as amazing.

Here, there are no boundaries. A verdant stone wall intersects the main volumes, and the rooftop lawn surrounds an outdoor living space on the roof. The stairwell itself is the most substantial part of the glass-clad design.
Visualizer: TRES 31

Here, there are no limits. A verdant stone divider converges the fundamental volumes, and the housetop yard encompasses an outside living space on the rooftop. The stairwell itself is the most generous piece of the glass-clad outline.

Visualized as a part of a resort for the "unplugged yet not-disconnected", this space is carefully integrated into the surrounding landscape. It sits perched atop an overlook, its foundation plunges into the earth and emerges from the hillside as a chic entertainment space. The pool's sunken fire pit is especially inspiring!

Pictured as a piece of a resort for the “unplugged yet not-separated”, this space is painstakingly incorporated into the encompassing scene. It sits roosted on an ignore, its establishment dives into the earth and rises up out of the slope as a chic excitement space. The pool’s indented flame pit is particularly rousing!

Serene settings with a view of the great mountains. What more could you want?

Serene settings with a view of the great mountains. What more could you want?

Yet another building that is built right into the landscape!

Yet another building that is built right into the landscape!

Orderly, linear, folded - rustic wood cladding and sleek concrete panels help this home feel like the perfect compromise between suburbia and country living.
Architect: Yuriy Bochkaryov

Orderly, linear, folded – rustic wood cladding and sleek concrete panels help this home feel like the perfect compromise between suburbia and country living.

Built into the cliffside, this home features classic Greek influences mixed with notes of streamlined modernism. An observatory-type space sits discreetly underneath the patio.
Visualizer: Brown And Blue

Built into the cliffside, this home features classic Greek influences mixed with notes of streamlined modernism. An observatory-type space sits discreetly underneath the patio.

Another gorgeous cliffside concept, with a gravity-defying observation deck. Recreation areas occupy the top floor, with private areas enjoying the shade beneath. The uppermost room would make for an especially inspiring office.
Visualizer: Yuriy Bochkaryov

Another gorgeous cliffside concept, with a gravity-defying observation deck. Recreation areas occupy the top floor, with private areas enjoying the shade beneath. The uppermost room would make for an especially inspiring office.

Wintertime visualizations are surprisingly rare but this home looks like the perfect place to warm up as the snow falls outside, especially with the yellow-hued lighting that emanates from the interior.
Designer: Alex Barcelos

Wintertime visualizations are surprisingly rare but this home looks like the perfect place to warm up as the snow falls outside, especially with the yellow-hued lighting that emanates from the interior.

The juxtaposition between the smooth white walls and textural stone cladding exert amazing visual appeal. Don't you just love the cistern/urn-style fountains integrated with the retaining wall? The shapes echo the planters used on the upper balcony and, taken together, provide a touch of classical appeal to an otherwise fully contemporary design.
Visualizer: Topsidefront

The juxtaposition between the smooth white walls and textural stone cladding exert amazing visual appeal. Don’t you just love the cistern/urn-style fountains integrated with the retaining wall? The shapes echo the planters used on the upper balcony and, taken together, provide a touch of classical appeal to an otherwise fully contemporary design.

This home takes full advantage of its narrow plot. The pool runs alongside a tasteful garden and terminates at a patio sheltered by the room above. A tidy row of bamboo softens the look of the modern striped fence.
Visualizer: Vũ Trọng Quý

This home takes full advantage of its narrow plot. The pool runs alongside a tasteful garden and terminates at a patio sheltered by the room above. A tidy row of bamboo softens the look of the modern striped fence.

Part of a villa hotel project, this u-shaped retreat embraces its tropical environment. Small palms in the courtyard extend the landscape.
Visualizer: Xavier Xu

Part of a villa hotel project, this u-shaped retreat embraces its tropical environment. Small palms in the courtyard extend the landscape.

Pools occupy multiple levels. The topmost pool features clean glass walls to preserve the view for people lounging on the balcony, and to give swimmers an incredible way to experience the landscaped surroundings.

Pools occupy multiple levels. The topmost pool features clean glass walls to preserve the view for people lounging on the balcony, and to give swimmers an incredible way to experience the landscaped surroundings.

The home architecture seems weightless and divine, but the lovely pool deck deserves a second look as well. The furthest portion extends out from the underneath a breathtaking cantilever dining room, transitioning from smooth white to sumptuous dark wood that matches the singular section of timber cladding on the upper story of the home. A neat boardwalk provides another route of access to the entertainment areas.
Visualizer: Mohamed Heshmat

The home construction modeling appears to be weightless and divine, yet the exquisite pool deck merits a second look also. The farthest partition stretches out from the underneath an amazing cantilever lounge area, transitioning from smooth white to extravagant dim wood that matches the solitary segment of timber cladding on the upper story of the home. A perfect footpath gives another course of access to the amusement ranges.

A sleek rectilinear volume intersects with a strong triangular prism. This unique form helps to enhance – rather than obscure - its connection with the conifer forest behind it.
Visualizer: Maxim Jurov

A sleek rectilinear volume intersects with a strong triangular prism. This unique form helps to enhance – rather than obscure – its connection with the conifer forest behind it.

Rendered by Michal Nowak and designed by 81.WAW.PL architects, the Crown House projects its stoic form across a still dark lake. The somber color of the water is reflected in the treatment of the charcoal-colored eaves, heightening contrast and making the folded architecture look even more dramatic.
Visualizer: Michal Nowak

Rendered by Michal Nowak and planned by 81.WAW.PL modelers, the Crown House extends its stoic structure over a still dull lake. The grave shade of the water is reflected in the treatment of the charcoal-hued roof, elevating differentiation and making the collapsed structural planning look considerably more emotional.

Diamond-shaped trusses support the home like a bridge, with a singular beam placed in the middle to create the illusion of an impossible balancing act.
Visualizer: Adam Spychała

Diamond-shaped trusses support the home like a bridge, with a singular beam placed in the middle to create the illusion of an impossible balancing act.

Designed for single person-usage, this compact modular home features a distinctive shape and an even more distinctive interior layout. Alternating stairs help to save space at the entrance but ladder rungs provide access to the main living spaces housed in cantilever cross-section. Ascending further, the vertical passage leads to a quiet observation deck with the potential for an amazing view.
Visualizer: Dachi Papuashvili

Intended for single individual use, this minimal measured home components an unmistakable shape and a considerably more particular inside format. Exchanging stairs spare space at the passageway yet stepping stool rungs give access to the principle living spaces housed in cantilever cross-area. Climbing assist, the vertical section prompts a calm perception deck with the potential for an astounding perspective.

Severe angles and impressive stepped cantilever volumes set this home apart from any other. The open vaulted ceiling and glass-clad gable creates a spacious impression, almost like a cathedral, and is made even more striking by the series of glass skylights that makes the ridge of the roof look transparent.
Visualizer: Radosław Ignaciuk

Severe angles and impressive stepped cantilever volumes set this home apart from any other. The open vaulted ceiling and glass-clad gable creates a spacious impression, almost like a cathedral, and is made even more striking by the series of glass skylights that makes the ridge of the roof look transparent.

Intricate girih strapwork forms a metallic screen to shield the open volumes. A lower horizontally slatted wood screen offers a more discreet aesthetic that directs attention upward.
Visualizer: Shady Sayed & Nour El Deen Khaled

Intricate girih strapwork forms a metallic screen to shield the open volumes. A lower horizontally slatted wood screen offers a more discreet aesthetic that directs attention upward.

This perforated building (located in Nicosia, Cyprus) is a striking blend of angular construction and playful port windows. Not pictured - but alluded to on the left - a u-shaped fold gives the back of the home an open and organic aesthetic that smartly contradicts the sharp facade.
Architect: MOB Architects

This perforated building (located in Nicosia, Cyprus) is a striking blend of angular construction and playful port windows. Not pictured – but alluded to on the left – a u-shaped fold gives the back of the home an open and organic aesthetic that smartly contradicts the sharp facade.

Designed to mimic the shape of binoculars, the Two Hulls project by MacKay-Lyons Sweetapple makes spectacular use of its unique view of the Nova Scotian coastline. Geothermal heating, wooden rain skin, and concrete piers ensure harmony with the surrounding environment.
Visualizer: Marat Zakirov

Designed to mimic the shape of binoculars, the Two Hulls project by MacKay-Lyons Sweetapple makes spectacular use of its unique view of the Nova Scotian coastline. Geothermal heating, wooden rain skin, and concrete piers ensure harmony with the surrounding environment.

A living room rests on thin concrete piers and offers an incredible 180-degree view of the mountainous surroundings, and a covered porch brings the surroundings into the architecture with a round porthole with a tree growing through.
Visualizer: KAISERBOLD /ArchViz

A living room rests on thin concrete piers and offers an incredible 180-degree view of the mountainous surroundings, and a covered porch brings the surroundings into the architecture with a round porthole with a tree growing through.

The translucent ground level living space opens to the world, supporting the chevron-clad private living spaces above.
Visualizer: Andrzej Drawc

The translucent ground level living space opens to the world, supporting the chevron-clad private living spaces above.

A modern boardwalk crosses a carefully framed channel of water, leading to an ever-so-slightly elevated indoor/outdoor living space decorated with trendy diamond frame lighting and streamlined furniture.
Architect: Thanh Nhan Tu

A modern boardwalk crosses a carefully framed channel of water, leading to an ever-so-slightly elevated indoor/outdoor living space decorated with trendy diamond frame lighting and streamlined furniture.

Recommended Reading:
21 Mesmerizing Exterior Designs
Modern Home Exteriors with Stunning Outdoor Spaces

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *