Anya Sebton: ”Det här visar jag upp på Stockholm Design Week”

Under Stockholm Design Week visar många spännande namn inom inredning och designvärlden upp nya kreationer. En av dem är möbelformgivaren och inredningsarkitekten Anya Sebton. Residence fick en pratstund med henne om hennes planer, nyheter och förväntningar på veckan som kommer.

Vad planerar du att se under Stockholm Design Week?
– Det jag ser framemot mest på årets mässa är Iittalas fyra år långa samarbete med Issey Miyake som kommer att visas på Wetterling gallery, det ska även bli mycket intressant att höra det Design Talk som kommer äga rum i samband med denna release. ArkDes utställning där Residence och Lotta Agaton gestaltar Designer of the Year, formgivargruppen Note Design, ska bli kul att se. Ytterligare en utställning som kommer äga rum är Revolving Bookcases and Archivers av Folkform på Rönnens – Carl Johan de Geer kommer läsa böcker på vernissage-kvällen.   

Hur ser din vecka ut arbetsmässigt? Vad ser du fram emot mest?
– Mässan är ett arbetsverktyg för mig som designer, här möter jag användare utav de produkter jag ritar och kan få feedback som ger nya idéer om vad som eventuellt saknas på marknaden. Här får jag tillfälle att visa och tala om det jag designar. På mässan ser jag fram emot Guest of honor utställningen som i år gestaltas av Barber & Osgerby och designbaren som designats av Andreas Martin Löf ihop med Nick Ross. 


anya-sebton-lammhults--

Vad visar du på mässan?
– Jag visar bland annat nya möbler för Lammhults, några lekfulla organiskt formade enheter till mitt modulsystem Area med magnetsikt kopplingssystem, samt några nya delar i Add serien. Add är en pall med en lätt lutad sittvinkel för att uppnå en ergonomisk sittande.

– Jag kommer även visa ett nytt akustiksystem för Abstracta som bygger på inspiration från Isländsk arkitektur där man ofta använder sig av korrugerad plåt till fasaderna, jag har överfört detta uttryck till en akustikplatta. Sen har jag mitt samarbete med min kollega Eva Lilja Löwenhielm – vi kommer med ett par nya produkter för Asplund. Display me är en spegel med en integrerad hylla där man kan placera sina favorit saker. Vi har även en ny skåpserie med dörrar i nät som vi kommer att visa.

anya-sebton-lammhults

Bästa restaurangtipset i Stockholm för den som reser hit?
– Mässdagarna är det mycket som snabbt blir fullbokat. Men bland mina personliga favoriter finns Indio Kitchen, Sushi Sho, Babette, Brillo och KB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *