Nu är en av Stockholms sista orörda pärlor till salu – se det vackra hemmet här!


I tider av genomgående lägenhetsrenoveringar och nyproducerade boenden i överflöd är det rena nöjet att lägga ögonen på denna välbevarade originallägenhet på Södermalm i Stockholm. Den har med varsam hand fått bevarat den känsla och atmosfär som i andra lägenheter annars renoverats bort.   

– Det är en unik känsla. Det är verkligen en one of a kind-våning, säger den Wilhelmina Bonde Alfvén från mäklarbyrån Alexander White.

Lägenheten är 164 kvadratmeter stor och har en slående takhöjd på 3,40 meter med fönster i tre vädersträck – och två entréer. Här finns originaldetaljer från byggåret och stor potential. Lägg till en slående utsikt över Riddarfjärden.

– När man är i våningen är det som att kliva rakt in i 50 talet. Det är som ett bevarat museum och det är väldigt sällsynt att man får kliva in i ett sådant hem, säger Wilhelmina Bonde Alfvén.

Vem väljer då att sälja en sådan här lägenhet?

– Det är faktiskt en väldigt fin historia. Jag har en spekulant som är intresserad av just den här fastigheten. För två år sedan skickade jag därför ut ett brev om detta till alla som bor i huset. Nu två år senare fick jag ett samtal om att en person hade sett lappen och ville sälja sin lägenhet, säger Wilhelmina Bonde Alfvén.

Med utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset.

Timmermansgatan 2A Foto Hannes Soderlund-3

Vackra, välbevarade kakelugnar.

Timmermansgatan 2A Foto Hannes Soderlund-4

Vacker fiskbensparkett, takrosetter och pardörrar.

Timmermansgatan 2A Foto Hannes Soderlund-5

Fantastiska dubbeldörrar och ytterligare en snygg kakelugn!

Timmermansgatan 2A Foto Hannes Soderlund-6 Timmermansgatan 2A Foto Hannes Soderlund-7 Timmermansgatan 2A Foto Hannes Soderlund-8 Timmermansgatan 2A Foto Hannes Soderlund-9 Timmermansgatan 2A Foto Hannes Soderlund-10  Timmermansgatan 2A Planritning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *